Administratie

Voor u als ondernemer is de financiële administratie (de “boekhouding”) van fundamenteel belang. Niet alleen omdat elke ondernemer wettelijk verplicht is om een boekhouding aan te leggen. Maar ook omdat uw boekhouding inzicht geeft in uw bedrijfsresultaten. Zo kunt u goed onderbouwd zakelijke beslissingen nemen, bijvoorbeeld over investeringen.

Uw boekhouding en de belastingaangifte

Daarnaast is uw boekhouding van belang voor het opstellen van belastingaangiften. Het inrichten van een goede administratie is een relatief eenvoudige aangelegenheid waar u voor lange tijd veel plezier aan zult beleven. Met een beetje hulp komt u zelf vaak al een heel eind.

Deskundig advies

Administratie: ordners in de kastA&B Administratie en Belastingadvies biedt u deskundige hulp bij het opzetten en voeren van de financiële administratie. Uiteraard kunt u uw administratie ook door mij laten verzorgen. Een administratie is typisch iets dat u goed kunt uitbesteden aan een specialist. Wilt u meer weten over het opzetten en inrichten van uw administratie, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Regelmatig bespreek ik met u de cijfers van uw bedrijf waardoor u inzicht krijgt, waar u beter en slimmer kunt werken om de resultaten verder te verbeteren. Zo kunt u kijken of u prijzen moet aanpassen, waar u kosten kunt besparen en of u in aanmerking komt voor subsidies of bepaalde belastingbesparingen.

Aan de hand van de financiële administratie stel ik de jaarrekening van uw bedrijf samen en verzorg uw aangifte omzetbelasting en de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting.